Länge sen

Det var ett tag sen...

I helgen har vi haft väldigt trevligt. I lördags var några grannar här. Vi var 7 vuxna och 8 barn (varav den älsta var 5 år). Vi grillade och såg melodifestivalen. Trevligt!!!!!

Igår var vi på Lycksele djurpark, det var via BOFF som vi åkte. Vi fick åka gratis buss och vi stod själva för mat och inträde. Det var spertrevligt!!!!! Massor med fina djur, och djurbäbisar. Vi passade på att leka i "lyckolandet" där barnen även fick åka karuseller. Jag och Olivia åkte en berg- och dal bana.  Aldeles lagom för mig. Det var verkligen en helt underbar mors dag!!! (Det enda vi kunde vara utan var den något misslyckade middagen på Lappkåtan som både var dyr, vi fick ostekt hamburgare och det var mindre trevlig personal). Jag tror att barnen hade jättekul. Allt gick smidigt och de minsta barnen skötte sig exemplariskt. Ludvig provade inte ens att gnälla ett dugg.

Leif och Monica kom förbi med lite tårta som vi åt på kvällen, smarrigt!!!

Mycket trevlig helg i alla fall!

Inatt ska jag ut och jobba, det ska väl föreställa en inskolningsnatt. Jag Jobbade ju visseligen en vanlig natt för 2 veckor sen så de kom i fel ordning, men... Om det är mycket att göra så kan jag ju i alla fall säkert få mer koll på vad som komma skall till sommaren då jag ska jobba natt.

Danne börjar ju att arbetsträna nu, jag tror att han tycker att det ska bli skönt att komma ut och jobba lite. Hoppas bara att det blir lagom mycket.

Nu rivs det på övervåningen.

Typ...
Vi har slitit ut två garderober i "stor hallen" som nu mer liknar ett rum. Muren som går från öppen-spisen har plockats fram och skrapats ren från tapeter. Taklister  har kommit upp och en ny dörr är på målning. Det är väldigt KUL. Jag önskar bara att man kunde jobba mer i sträck. Som det är nu ska ju barnen ha sitt utemellan. Det ska ätas, skitas och sovas och pysslas...

Vicke blir 27 år idag! Grattis!!!

Ska snart måla lite mer!

*kväll*

Idag har vi haft en riktig kalasdag.
*Först var vi på dop då lilla Minna döptes. Det är ju alltid trevligt. Det var ganska många barn där och ungarna skötte sig bra!!! Olivia var lite blyg, men efter ett tag kunde hon släppa loss och leka med grabbarna. Det var flera trevliga människor där! Och GODA tårtor! (Det vet ni ju att jag gillar........).
*Sen var vi hos Vicke och Stefan, Vicke fyller år imorgon. Hon gör alltid en massa spännande smarrigt, det är kul att äta hos henne, det är alltid något nytt och gott!

Nu ikväll har vi planterat om några nyponrosor och vinbärsbuskar. Hoppas att dom tar sig.  Vi har så himla många idder om hur vi vill ha det här hemma både ute och inne. Det är ju bara det där med att genomföra dem oxå. Men vi ha ialla fall börjat. Det målas uppe dörrar och fönsterposter. Danne har plockat ner en massa tallar bakom vår gård så nu har vi sjöutsikt (för tillfället strandtomt me tanke på allt vatten.), han håller oxå på att fylla ut vår tomt med jordmassor för att vi ska få en större- och planare gräsmatta mot sjön!

Jag har ju jobbat mitt första arbetspass nu. Det var riktigt kul! Känns ba att komma tillbaka. Lite flummig var jag väl men det känndes helt OK. Jag ska jobba natt på ortopeden i sommar. Trevligt med lite pengar!!! Det är vi verkligen i behov av!

Ny utsikt! Bowling= Min sport.

Jag har ny utsikt. Danne har plockat ner några träd på vår "baksida". Nu har jag en fin sjöutsikt. Sjön är större än vanligt nu för det är vårflod, så det är vatten ända till lägdan nedanför vårt hus. Isen på sjön är mörkblå kommer det en vindpust nu så försvinner den nog.

Vi var ute igår och åt middag och bowlade; Bara jag och maken.  Vi hade barnvakt och vi njöt för fullt: I alla fall jag som vann över Danne så det bara sjöng om det. Jag fick 179 (!) poäng i bowlingen och hamnade på kvällens "high score lista". Vilket var lite coolt med tanke på att jag inte bowlat på si sådär 2-3 år... Kanske skulle slå mig på det där.

Danne har hunnit fylla 29 år. Vi har firat med att vara ute i solen och pysssla på gården. Lillan har bestämt sig för att det är sommar och att det enda som man behöver ha på sig är tunn klänning och skor. Efter mycket grälande i flera dagar, fick hon som hon ville idag. Inget bråk-Skönt, men en kall tös.

Kalkonerna och hönsen har fått flytta ut och även Stampe, som även passade på att smita och kolla läget på kullen idag. Han är så mysig den lilla rackaren. Han och katten Pelle har bekantat sig i helgen, de verkar komma ganska bra överens faktiskt. De turas om att jaga varandra då de inte nosar på varandra.

RSS 2.0