Sista måndagen i år

Då var det snart dax att "skåla in det nya året". Jag kommer att skåla i alkoholfri jordgubbscider på jobbet. Känns sådär... Jag är ju inställd på att jobba så att det är väl ok, men det hade definitivt kännts bättre ifall jag hade vetat att jag fått fortsätta på oropeden, nu vet jag ju inte alls vad jag gör efter den 11:e januari.

Det är ju väldigt "lustigt", landstinget skall dra ned vårdplatser och vi får bara in fler patienter. HUR går det ihop??? Dvs mindre peronal (det är ju det som de vil spara ner på: sossarna!!!) och mer patienter= Mer jobb på färre skallar.

Idag hade vi 6 överbeläggningar. Gissa om det är "God vård" att ligga överallt på avdelningen och inte en ****dj-vl har tid med en. fantastiskt hur vi har det i vårt sosse-ägda landsting. Vanliga människor borde komma och se hur det kan vara och vad det är vi gör då vi går till vallokalerna och röstar på sossarna som vanligt. Dom drar ner och drar ner och ingen (typ) klagar. Det är för dj****** De som varje år är missnöjda röstar på dom i alla fall...Hallå!!! Vakna!!!

Det är även kanontrevligt att efter varje arbetspass tänka...Har jag nu gjort allt som jag borde? Har jag SETT alla patienter? Har jag uppmäksammat allt som ligger på mitt ansvar?
På sista frågan: Är jag nöjd över det jag presterat idag??? NEJ är svaret.
Jag gillar mitt jobb, men det är ju kaos varje dag. Tänk om man fick vara nöjd och glad då man går hem... Minns inte sist de inträffade. Tyvärr.

Nåja. Jag kan ju inte lösa det nu, men DET SUGER.

Träffade en tjej som jag jobbade med för ett par somrar sen: Hon längtade tillbaka till då, sammanhållningen mellan oss vikarier och att vi hade skoj ihop: Hon sa" Det var ju typ som i scrubs..."    Och Jo det var kul. Stressigt men kul.

Firande

Nu börjas det med födelsedagarna:

Elsa, Dannes mormor blev 92 igår, tyvärr fick hon fira den på sjukhuset, ortopeden av alla avdelningar.
Johannes blev 27 idag.  Vi har varit där och fikat nyss. Nära och bra till kalaset!

Snart blir syrran 20 och Jag blir 30 (!!!) år GAMMAL.
Ganska coolt att vi är födda på samma dag. Det skiljer 10 år och 8 minuter!!!!

Vad ska man önska sig i år då? Den vanliga frågan...Om man fyllde år i ska vi säga...Maj, då skulle man säkert kunna hitta på en massa bra som man både behöver och vill ha, men så här efter jul är det lite svårt att samla alla tankar.

Julefrid

Att ha sjuka barn under julen: Bläääää.

Jobbade ju 2 nätter före julafton. Då jag vaknade den 23:e hade Danne hämtat barnen vid 11, Lillan hade 39 graders feber. Hon somnade i soffan vid middan: Gör hon det då är hon verkligen sjuk.

Jag jobbade natten, då jag kom hem: julaftons morgon. Danne halv-sover i soffan lillebror ser tv och är alldeles varm. Barnens morgon började vid 04-tiden. La lillebror efter jag och han ätit lite frukost. Min familj sov vidare till HALV 12.  Jag klev upp efter 1. (typ 4,5 timmars sömn på det)

Julafton hos Lindbergs med fantastisk mat, julklappslek och mys-pys...men med griniga barn.

Idag har vi firat jul med Larssons med följe. MYCKET GOD mat. Mätt och nöjd. Antalet julklappar har minskat till ett mer normalt antal och sättet att fira med klapparna känns suerbra.

Förutom pipande hundvalp och griniga och febriga barn har julen varit fin. Hoppas att julklappsbiten kan fortsätta på detta sätt!!!!! Känns jättebra.

Tänkte bara flika in med att lillebror nu har sovit i ... 15 minuter utan att gråta! Stackarn. Man far ju så illa när ens små hjälplösa älsklingar är sjuka.

Nu gråter han igen. Suck.

Julefriden blir 2009. Kram!

"Snart är det jul"

Ja det är snart jul!!! Det sjungs så på tv:n. Jag får rysningar. Den är så fin!!! Jag är svag för julmusik. Jag har gärna en cd med julmusik igång hela dagarna innan jul! Mys-pys!

Har sovit inatt.  Ska va ledig i helgen. Jobbar nästa pass på måndag natt. Jag har en del att stå i innan jul så helg-ledigt behövs för att hinna.

Kan man önska sig ett nytt kök av tomten???

Ska sätta mig och se inspelningen av "Bonde" de sista avsnitten nu.





God Jul till er alla!!!
Vi har inte skickat några "riktiga" julkort i år tyvärr... Så det får bli så här.
Bye.



Hoppsan

Sorry, jag har inte uppdaterat...

London:
Resan ner var obehaglig. Jag sa till Danne att om jag ska resa nån fler gång (om jag alltså skulle överleva) så skulle det bli med tåg!
Men jag överlevde och hemresan gick faktiskt bättre.

Vi har hunnit se massor, vi var på Naturhistoriska, London Aquarium.
Såg Lejonkungen som musikal, vilket var super!!!
Har kollat i massa affärer (de flesta passade inte vår ekonomi men...) har shoppat lite kläder och småtjoller.
Vi har åkt runt med buss och kollat in stan. Gått så att fötter och ben har värkt.

Vi har ätit mycket god mat och druckit gott. (Dock var en insident med en mask på Johanees tallrik, den levde dessutom...: vilket resulterade i mycket gratis tillbehör, flera "I am so, so sorry", men det var bra mat i övrigt och bra service så de fick bra med dricks i alla fall.)

Dagen efter vi kom hem for jag och jobbade, Danne ringde efter 1 tim och berättade att lillan hade magsjuka. Kräktes, stackarn.
Pappa och mamma hade ju hand om barnen då vi var borta så då jag ringde dom fick jag veta att pappa också fått magsjuka.

Än så länge står vi andra på benen, men man kan aldrig vara säker på magsjukan, den kan vara lömsk.

Jag har nu snart om typ 3 timmar jobbat mina 3 nätter. Skönt!!!!! Jag har den jobbigaste timmen kvar. Jag är trött.

Vi var på julfest i Bönhuset i går. Det var mysigt i vanlig ordning. Sång och lucia och tomte och lotteri och tomtegröten förståss. Denna gång gick Olivia med i lucia-tåget och hon var inte alls rädd för tomten utan väldigt glad över godisstruten som han hade med åt både henne och lillebror.

Uppdaterat och klart för denna gång!


Resfeber

Nu är det inte länge kvar tills vi lyfter. Vi åker med morgonflyget imorgon.
Det är nu som ångesten komer, jag skall sitta fastspänd i inte bara 1 utan 2 flygplan imorgon, vi lyfter 2 gånger och landar 2 gånger.
Det är landningen som skrämmer mig. Det är obehagligt,. Tänk om...
Det finns ungefär 11 000 skäl till att INTE flyga flygplan. Trots att det är säkrare än att åka bil. Men det finns 1 skäl som gör att man gör det ändå...Ja på nått sätt ska man ju ta sig från A till B, gärna snabbt och relaivt billigt oxå.
På tal om billigt. resan som vi bokade kostade drygt 6000 kr ToR för oss bägge, nu om man vill åka samma tider får man punga ut med 24 000 kr. (Det glädjer mig att vi bokade i tid då jag ser dom siffrorna).



 

RSS 2.0