Kväll

Fredagkväll, det hade lika gärna kunnat va tisdag, för jag vill verkligen bara gå och sova. Åkte med barnen till dagis kl 06.00 i morse. Usch vilken otäck tid. Stackars barn...Men hade vi inte haft ett sånt bra dagis skulle jag ångra mig och va mammaledig igen.

Danne har ryggskott och har legat typ hela dan. Stackars han.

Nä jag är för trött för att tänka och skriva, sorry.

Jobbigt på jobbet

I måndags då jag skule och jobba känndes det verkligen trevligt. Jag var glad och inspirationen fanns där. Då jag kom hem; typ 1,5 timme efter jag slutat var jag sååå trött. Vi hade fullt med patienter 4 över fullt, så ni kan ju gissa vart dom låg utspridda: badrummet korridoren och i dagrummet. Kvällen var fylld av hämta på akuten, hämta på IVA, hämta på uppvaket. Blod, dropp, injektioner, mediciner, dementa skrikiga och oroliga patienter: Dessutom hade många ont och var immobiliserade så att vi behövdes vid varje toabesök...
Det är en fin vård vi bedriver...Man är blöt i svett då man går hem...Har alla fått sin medicin, kollade jag blodtrycket på den ny-opade patienten??? Stackars hon som skulle ta över i kaoset.
Tur att gårkvällen var bättre, annars hade jag börjat gråta.
Tragiskt att jag egentligen trivs med mitt jobb som sjuksköterska, men allt tjafs tar ju över glädjen jämt. Då kan man ju undra varför man inte byter jobb nu innan man blir fast i skiten...

Nu har jag spytt galla klart över mitt jobb (för denna gång).

Lillebror har börjat intressera sig för att gå!!! Han har gått över hela köket nu. Det är kul att se hans framsteg.


Utmaning

Blev utmanad av Jenny

Fem saker i min frys
: älgkött, kantareller, köttbullar, bröd och rådjursklöv (träning för vovven...)

Fem saker i min väska: Mobilen, börs (utan pengar), gamla kvitton, tuggummi och lipsyl

Fem saker i min garderob: tröjor, byxor, pyjamas, badkläder och väskor.

Fem saker i min bil: 2 Bilbarnstolar, toapapper, servetter och godis

Fem saker i mitt badrum: Badkar, ångdusch (ska i alla fall föreställa en), tvättmaskin, torktumlare och smutsig tvätt

Fem saker i mitt kylskåp: Mjölk, låglaktos mat-grädde, tomater, rester och öppnad burk med barnmat

Jag utmanar: Johanna

Torsdag lite av varje

Nu har våra skåningar kommit tilbaka till skåne-land. Det känns tomt, det ekar nästan här hemma... På gott och ont. Lillan pratar om sin "bästa vän Isabelle" och att hon ska snart komma och hälsa på henne igen. (Det kan ju dock dröja)

Ska till Susanne idag på Me&I, har ju aldrig vart på det förr, ska bli spännande.

Ortopeden är sig likt; mer eller mindra kaos, vi ska spara pengar, vi ska jobba mer på färre personer, många patienter, jag ska som vanligt vara "spindeln i nätet" och fixa ALLT ...På något vis........ Nja kul att komma tillbaka till "verkligheten" och framför allt:Lönen.

Min vän Sandra har upplevt nog det värsta man kan vara med om som mamma: Att tro att ens barn dör... Ja hennes lilla 10-månaders tjej skrämde upp dom rejält. Hon slutade att andas under en feber-kramp, var livlös och okontaktbar. Gräsligt!

...Det fick mig att tänka på en sak som jag funderat på länge, man har ju många i bekantskapen som har barn. Röda korset anordnar "1:a hjälpen för barn-kurser" för föräldrar. Det vore nog något!!! Man behöver ständigt att uppdatera sina kunskaper och man kan aldrig få för mycket av den sortens kunskap. Är nån intresserad??? Om jag minns rätt kan man ha 2 kvällar eller 1 heldag.

Lite bilder



Här har han på sig sina pajaS-byxor som inhandlades på "Lilla hjärtat".
De satt perfekt och är jättefina!!!!!! Och supersköna!!!!! kanske ett julklappstips...




Tja, titta jag är ute och går, nästan helt själv!
Han gick faktiskt ett par steg idag! WoW, han kanske lär sig snart!



Ett stort grattis till min vän Arre som fick en son i söndags!!!!! Hurra för henne! Även stort grattis till hennes man naturligtvis och nu Storasyster Mana! Längtar tills jag får se honom!





Säkringarna flyger.

Jopp, jag har väl bytt typ 6 st säkringar på 2 dar. Jag kan tydligen inte köra torktumlaren samtidigt som diskmaskrinen. kan inte köra tumlaren och tvättmaskinen samtidigt heller. Detta innebär att jag har fårr tvätta om typ 3 maskiner + att  jag råkade glömma att lägga slangen från tvättmasinen till avloppet så att jag hade vatten över hela golvet, 2 gånger dessutom. Fick då tvätta & tumla om 2 maskiner. Jättekul....Nja.

Undrar när Arres bäbis kommer???

Vi har haft ett litet pool-party här med 3 små tösar och 2 små gossar som har plaskat och tjollrat. Mysigt och lite stojigt.

Mamma, kan vi laga stampe???

Kaninen stampe har dött. Lillan tyckte att vi skulle köpa en ny, med prickar skulle det va. Sen kom hon på ideen att laga lilla stampe. Nja det går inte. Hon grät en skvätt och det brännde under mina ögonlock med. Det är lite ledsamt då ett djur dör.

Vi var i skäran med skånefolket i måndags, det var supermysigt. Fint väder  Barnen lekte. Mysigt!!!!

Ikväll var jag och Tina på Lilla hjärtat. Det var REA-kväll... Gissa om det var trevligt. Gott fika. Trevliga tjejer att surra med.  Vi shoppade och hede det mysigt!!! Shoppde blandannat ett par superläckra brallor åt lillebror: En skellefte-tjej som sytt dem. fantastiska!!! Pajas heter dom! Lilla hjärtats nya fynd!!!!! Får fixa en bild sen.
Köpte oxå fina ljuslyktor till mitt badrum. Kommer att bli supermysigt. Bilder ska komma sen på det oxå. I promise.




RSS 2.0